Train Your Brain review

Makkelijker betere prestaties behalen met Train Your Brain

Misschien herken je het gevoel wel: je leest een tekst, maar hoe interessant deze ook is, je kunt je aandacht maar niet vasthouden.

Je ogen glijden over de letters, maar de woorden blijven niet hangen. En dus lees je de tekst opnieuw.

Met hetzelfde resultaat. Het heeft me voorafgaand aan enkele belangrijke examens behoorlijk wat stress opgeleverd.

Stress die eigenlijk helemaal niet nodig is, als scholen hun leerlingen ook eens zouden leren hoe je moet studeren. Aan leertechnieken en -strategieën ontbreekt het in de schoolbanken echter compleet.

Verjong je grijze massa met Train Your Brain

een hoofd

Naast student en inmiddels junior HR medewerker ben ik ook een boekenwurm én gek op videogames. Misschien ken je Dr. Kawashima’s Brain Training wel?

Ik speelde het een jaar of twee geleden op mijn Nintendo en ook al is het maar een spelletje dat middels verschillende opdrachten je ‘echte’ hersenleeftijd in kaart brengt, schrok ik echt.

De oefeningen die onder andere mijn geheugen en snelheid van informatieverwerking maten, lieten me zien dat mijn hersenen meer dan de dubbele leeftijd hadden dan mijn werkelijke leeftijd!

Maar hoe kon ik die grijze massa dan verjongen?

Train Your Brain: voor je studietijd en je werkzame leven

Toen ik aan mijn afstudeerjaar begon, besloot ik dat het zo niet verder kon. Na wat zoeken vond ik Train Your Brain en wat heeft deze cursus mij geholpen!

Studeren kon ik daarna een stuk efficiënter! De tips en technieken van Train Your Brain implementeer ik nu in mijn werkzame leven.

Dit betekent dat ik minder tijd aan mijn werkzaamheden hoef te besteden om toch de vereiste resultaten neer te zetten. Ik vraag me echt af hoe ik het zonder Train Your Brain zou hebben gedaan en besloot daarom deze review te schrijven.

We deden het eigenlijk altijd al verkeerd

Train Your Brain helpt je afscheid te nemen van technieken die je waarschijnlijk al tijden gebruikt en die onder medestudenten of collega’s net zo bekend zijn.

Train Your Brain laat zien dat de leertechnieken die we in ons dagelijks leven toepassen, eigenlijk helemaal niet zo effectief zijn als we denken. Integendeel zelfs.

Ditzelfde concludeerde de Association for Psychological Science al eens. Zelfs het markeren van passages in een tekst -zoals we allemaal doen, toch?- blijkt niet effectief genoeg.

Het zou ons alleen maar afleiden en ervoor zorgen dat we ons de tekst nóg minder goed herinneren.  

Diepe verwerking van de (leer)stof met Train Your Brain

Of wat dacht van het herlezen van de tekst, zoals ik in het begin van dit review al eens noemde.

Blijkbaar neem je de meeste informatie op terwijl je iets voor de eerste keer leest en worden je hersenen door jouw aanname ‘dat je het al weet’ eigenlijk luier.

Met als gevolg dat je informatie minder goed opneemt. De technieken van Train Your Brain zijn allesbehalve lui en oppervlakkig. Integendeel: Train Your Brain helpt je met de diepe verwerking van de (leer)stof.

De actieve leerstrategieën van Train Your Brain

Wat in plaats van passieve technieken wél helpt, is actieve leerstrategieën gaan toepassen. En dat is waar Train Your Brain bij helpt. Je hersenen beter gaan gebruiken, beter presteren en stappen maken in je ontwikkeling of je carrière.

Dat is wat je wilt en dat is waarbij enkele actieve technieken en strategieën waardevol zijn. Kortom, Train Your Brain helpt je kostbare tijd te besparen en informatie efficiënter in je geheugen op te slaan.

Door slimmer te leren met de tips en methodes van Train Your Brain, neem je in minder tijd meer, maar ook beter op.

Sven Veenstra: de drijvende kracht achter Train Your Brain

De initiatiefnemer van Train Your Brain is Sven Veenstra, een life coach met al vele jaren ervaring.

Ik vond het zelf erg belangrijk dat de cursussen van Train Your Brain door een professional met deze achtergrond zijn ontwikkeld, omdat dit betekent dat je de stof niet zomaar ‘droog’ krijgt aangereikt.

Sven Veenstra weet ook alles over persoonlijke ontwikkeling omdat hij zich hier jaren, zowel in binnen- als buitenland, in heeft verdiept.

Sinds 2006 biedt Sven zijn coaching programma’s op Train Your Brain aan. Hij heeft al tienduizenden mensen kunnen helpen.

Direct aan de slag met de handleidingen van Train Your Brain

Omdat niemand tijdens zijn geboorte een handleiding heeft meegekregen over hoe je je brein moet gebruiken, heeft Sven Veenstra hier met Train Your Brain voor gezorgd.

Op de website van Train Your Brain vind je verschillende producten die je helpen betere prestaties te behalen, maar allemaal een specifiek doel dienen.

Elke training van Train Your Brain bevat naast informatie en tips ook oefeningen, zodat je hetgeen je hebt geleerd, direct kunt toepassen.

Daarom noemt Sven de boeken die bij de trainingen worden gebruikt ook geen boeken, maar handleidingen.

De 7 Gouden Brein Tips handleiding

Ik wilde een paar handleidingen van Train Your Brain voor je op een rijtje zetten, zodat je een beetje weet hoe de trainingen eruitzien.

De eerste training die ik van Train Your Brain volgde (ik heb inmiddels mijn tweede afgerond) was ‘De 7 Gouden Brein Tips handleiding’.

Het is de training die zich richt op de leertechnieken en -strategieën, die je zowel tijdens je studie als je loopbaan kunt toepassen.

Deze Train Your Brain handleiding helpt je onder andere je leessnelheid te verdubbelen, je concentratie vast te houden en zo ontspannen mogelijk te werken.

Het e-book Mindmappen

Heb je ooit wel eens van mindmappen gehoord? Het is een vorm van hersengymnastiek én een techniek die men tegenwoordig vaak gebruikt bij het maken van aantekeningen en het creëren van overzicht.

Vaak gebruiken we lijstjes voor onze notities en aantekeningen, maar mindmappen werkt met vormen.

Train Your Brain laat je met het e-book Mindmappen zien hoe je je hersenen optimaal kunt laten werken om zo je aantekeningen en dus ook je gedachten te laten ordenen.

Het fijne van dit e-book van Train Your Brain is dat je overal aan de training kunt werken!

Het Brein Rapport

Nog zo een interessante ‘breinhandleiding’ van Train Your Brain is ‘Het Brein Rapport. Wil je echt praktisch aan de slag, dan is dit een absolute aanrader. Het is dan ook de tweede cursus van Train Your Brain, die ik onlangs heb afgerond.

Wat ik kan zeggen over de Train Your Brain leermethode, die ik nu altijd gebruik, is dat het veel efficiëntere resultaten oplevert, dan voordat ik de cursus had gedaan. Je moet bedenken dat ik toch best sceptisch was of het zou werken. Het klonk gewoon te mooi om waar te zijn. Van 50 naar 5 uur leren, dat is tijd besparen voor mij. Dat is echt kicken!

– F. Companjen

Toen ik aan mijn carrière begon en als junior HR medewerker aan de slag ging, merkte ik dat ik qua handvatten wat betreft het praktisch aanpakken van situaties of problemen op de werkvloer nog wel een steuntje in de rug kon gebruiken.

Deze training van Train Your Brain behandelt zes verschillende uitdagingen.

Het e-book ‘5 tips om sneller te lezen’

De laatste handleiding van Train Your Brain waar ik nog wat over wil zeggen, is het e-book ‘5 tips om sneller te lezen.

En dat natuurlijk niet alleen, want Train Your Brain weet dat naast de snelheid (het opnemen van visuele informatie) ook het leesbegrip van een nog groter belang is.

Aan beide zaken wordt aandacht geschonken, zo vertelde een vriend mij die aan de training was begonnen nadat ik hem over Train Your Brain had getipt.

Hij merkte dat hij aanzienlijk langer deed over het lezen van de stof dan zijn medestudenten.

Trainen wanneer jij wilt

Wat ik zelf zo fijn vond aan de trainingen van Train Your Brain, is dat je er geheel zelfstandig mee aan de slag kunt. ’s Avonds, na een lange werkdag, heb ik helemaal geen zin meer om een cursus te volgen.

Helemaal niet wanneer ik daarvoor de deur uit moet of dit in groepsverband moet doen. Train Your Brain heeft het me echter mogelijk gemaakt toegang te krijgen tot voor mij belangrijke informatie en oefeningen én me hier waar en wanneer ik wilde mee bezig te houden.

De vrijheid die dit oplevert vind ik een enorm pluspunt van Train Your Brain.

Je hersenen trainen met Train Your Brain: ook nuttig voor op latere leeftijd

Een training of cursus van Train Your Brain volg je waarschijnlijk vooral wanneer je aan je studie bezig bent of in je carrière bent beland. De handvatten die je krijgt aangereikt hebben dan namelijk direct effect.

Maar wist je dat je, door het zo efficiënt mogelijk leren gebruiken van je hersenen middels Train Your Brain ook in de toekomst voordelen kunt verwachten?

Wie zijn hersenen gebruikt en vooral goed gebruikt, houdt deze in betere gezondheid. Een getraind brein verlaagt zo bijvoorbeeld het risico op Alzheimer.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Train Your Brain

  • Wil jij ook leren om je brein te trainen?
  • En sneller kunnen denken en een betere concentratievermogen?
  • Dan kan dit misschien een oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ga direct na de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *