Online Cursus Minimaliseren review

Meer door minder met de online cursus minimalisme

Een razend druk leven waarin je maar nauwelijks tijd voor jezelf hebt, klinkt het je bekend in de oren?

Tot niet zo heel lang geleden was dit ook mijn leven, tot ik op een gegeven moment doorhad dat de bom zou gaan barsten als ik daar niet heel gauw iets aan deed.

Want door die disbalans in mijn dagelijks leven verloor ik mezelf steeds verder uit het oog.

De online cursus minimalisme durf ik oprecht mijn reddingsboei te noemen. Een reddingsboei die me heeft geholpen de kracht te vinden om weer zelf te zwemmen.

Voor wie is de online cursus minimalisme bedoeld?

Ik koos voor de online cursus minimalisme omdat ik iets wilde doen aan de hoeveelheid stress die ik elke dag voelde.

Ontspanning en zelfontwikkeling waren er door het rennen en vliegen al lang niet meer bij. De online cursus minimalisme heeft me enorm geholpen weer wat rustiger in het leven te staan.

Maar ook is de cursus bedoeld voor situaties waarin materiële zaken de overhand lijken te hebben genomen.

Bijvoorbeeld wanneer het vaak een rommel is in je huis en je veel dingen bewaart, of als je te veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken en onderhouden daarvan.

Met de online cursus materialisme afrekenen met overbodige prikkels

De maatschappij is vandaag de dag gericht op meer, meer en nog eens meer. Op professioneel gebied bijvoorbeeld, maar ook wanneer we het over bezittingen hebben. Kijk eens om je heen.

Hoeveel spullen kun je wel niet aanwijzen die je hebt, maar die je eigenlijk niet gelukkig maken? Sterker nog, ze zorgen alleen maar voor extra rommel. Rommel in je woning, maar ook in je hoofd.

vrouw in de slaapkamer

De spullen vormen veel te veel prikkels en zinloze tijdbesteding, en dat betekent stress. De online cursus minimalisme geeft je de juiste handvatten om hiermee af te rekenen.

Door materialisme vergeten we onze persoonlijke ontwikkeling

Spullen kunnen leuk zijn, maar niet als het hebben ervan een doel op zich is. Wist je dat het zelfs bewezen is dat materialisme je zelfontwikkeling in de weg staat?

Voordat ik aan de online cursus materialisme begon, had ik al vaker gelezen over de Piramide van Maslow, vernoemd naar een bekende psycholoog die de theorie ontwikkelde.

Deze Amerikaanse wetenschapper stelt dat slechts één tot twee procent van de mensen zich bezighoudt met zelfontwikkeling.

En voordat ik aan de online cursus minimalisme begon, behoorde ik zeer zeker niet tot die groep.

Maslow legt uit dat meer spullen meer ruimte innemen. Niet alleen fysiek, maar ook in ons hoofd. Of kijk eens naar je agenda. Dat bomvolle programma bezorgt je enorm veel stress.

Er waren genoeg dagen waarop ik ’s avonds mijn agenda voor de volgende dag bekeek en wel in huilen kon uitbarsten. Want hoe ging ik dat programma nou weer het hoofd bieden?

Tijd voor dingen die ik écht belangrijk vond, had ik niet. Of beter gezegd, die durfde ik niet te nemen. Totdat ik met de online cursus minimalisme begon.

De humanistische theorie van Maslow

Van Maslow kunnen we nog eens wat leren. Hij stelt dat je gedrag en persoonlijkheid worden bepaald doordat je streeft naar het vervullen van bepaalde behoeftes.

Pas als je de ene behoefte hebt vervuld, kun je verder naar het streven op het volgende niveau. De basisbehoeften eten, drinken en slapen moeten dus vervuld kunnen worden voordat je naar een hogere behoefte kunt streven.

Pas als je alle niveaus doorloopt, kom je bij het niveau van optimale zelfontplooiing. Ook de online cursus minimalisme toont aan, dat wie alsmaar meer wil in de lagere behoeftes, nooit zijn talenten maximaal zal kunnen ontwikkelen.

Over minimalisme

De online cursus minimalisme is gebaseerd op de minimalistische levensstijl. Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, ook wel The Minimalists genoemd, hebben deze levensstijl populair weten te maken. Misschien heb je wel eens van ze gehoord.

Net als in hun trainingen leer je in de online cursus minimalisme van de Happy With Yoga Academy dat de focus op meer op termijn alleen maar minder zal opleveren.

En inderdaad, toen ik er goed over nadacht, kwam ik erachter dat mijn mooie appartement in de binnenstad en mijn volle kledingkast me niet dag gevoel gaven dat ik nodig heb.

Over minimalisme en de online cursus minimalisme bestaat een misverstand

Vaak denken mensen bij het horen van de naam ‘online cursus minimalisme’ dat het gaat over het moeten wegdoen van al je spullen, maar dat is niet zo.

Om diezelfde reden twijfelde ik ook voordat ik eraan begon. Want ik wilde toch niet zomaar overal afscheid van nemen?

schoon huis

Maar je kunt echt gerust zijn: na de online cursus minimalisme blijf je echt niet met een leeg huis achter. Wel met een opgeruimd, gezellig huis en hierdoor ook een opgeruimd hoofd. Het spreekwoord is echt waar!

Wat heb je aan minimalisme?

We hebben niet meer spullen in ons leven nodig, maar betekenis. Net als de theorie van Maslow weet ook de online cursus minimalisme je dit te vertellen.

Minimalisme stelt je in staat meer tijd en ruimte te creëren voor dingen die er wél toe doen. Mij lukt het na de online cursus minimalisme echt een stuk beter om van de kleine dingen te genieten.

Bezitten is minder belangrijk geworden en dat heeft me oprecht meer vrijheid gegeven. De online cursus minimalisme is er voor iedereen die niet zomaar zijn of haar huis, maar zijn of haar leven wil opruimen.

Verdwijnt het overbodige uit je leven, dan pas kom je in de flow

Sinds de online cursus minimalisme geniet ik met volle teugen van de me-time die plotseling is ontstaan. Ik heb ook helemaal het gevoel in de flow te zijn gekomen.

Flow klinkt velen als iets positiefs in de oren, zonder dat we vaak echt weten wat de betekenis van het woord is. Flow is een concept dat uit de positieve psychologie komt.

Jouw capaciteiten en de eisen die het dagelijks leven aan je stellen, zijn dan helemaal in balans. Het resultaat? Je hebt een groter gevoel van persoonlijke controle.

In deze gevallen kan de online cursus minimalisme je helpen

Ieders leven is anders, maar de online cursus minimalisme is in veel verschillende situaties een goed middel om het gevoel van rust en ruimte te creëren waar je zo hard aan toe bent.

De online cursus minimalisme is er onder andere voor diegenen die veel spullen hebben, maar weinig gevoel van betekenis, voor diegenen die net als ik voorheen geen me-time hebben en niet toekomen aan de dingen die ze écht willen doen, maar ook voor diegenen die met wat meer aandacht voor zichzelf willen leven.

Wat leer je in de online cursus minimalisme?

De online cursus minimalisme heeft mij verschillende voordelen opgebracht. Zoals ik eerder al zei, lukt het me nu om mijn geluk uit de kleine dingetjes van het leven te halen.

foto tekst

Het lezen van een goed boek bijvoorbeeld, of genieten van een koffie in de ochtendzon. De hoeveelheid stress die ik ervaar, is aanzienlijk minder geworden.

Anderen die ik over de online cursus minimalisme sprak, benoemen ook dat ze veel bewuster omgaan met hun tijd en energie. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat we allemaal gelukkiger zijn geworden, simpelweg door ons leven wat simpeler te maken.

Wat krijg je als je de online cursus minimalisme aanschaft?

Kies je ervoor de online cursus minimalisme te volgen, dan kan ik alleen maar zeggen dat je een keuze maakt waar je geen spijt van zult krijgen.

In plaats van €366,- betaal je er nu tijdelijk maar €87,- voor, een prijs waarvoor je geen enkele andere cursus aanschaft.

Je krijgt onder andere een uitgebreide handleiding van de online cursus minimalisme, acht trainingsvideo’s, audio-oefeningen en dat alles onder begeleiding van professionele docenten.

Ook krijg je met je deelname aan de online cursus minimalisme toegang tot de Facebook community als je dat wilt.

Na zeven weken met de online cursus minimalisme naar een prettigere levensstijl

De online cursus minimalisme heeft een duur van zeven weken. Natuurlijk kun je er langer over doen, alles kan op eigen tempo, maar je doet jezelf er een plezier mee als je niet al te veel tijd tussen de verschillende lessen laat zitten.

Zo krijg je pas echt het ritme van deze levensstijl te pakken. De online cursus minimalisme wordt aangeboden door de Happy With Yoga Academy, het grootste yogaplatform van Nederland en België.

Er zijn uitsluitend professionals werkzaam met jarenlange ervaring in het vak.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Online Cursus Minimaliseren

  • Wil jij ook minder spullen en meer rust in je hoofd?
  • Je wilt minder stress en meer genieten van de kleine momenten in je leven?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ga direct na de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *